- PUBLICITAT -

 

El 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra el Bullying o l’Assetjament Escolar, amb l’objectiu de conscienciar sobre el risc de l’assetjament escolar i el bullying en els xiquets i xiquetes i joves a nivell mundial. Així com buscar els mecanismes per evitar aquest mal, que hui, s’ha convertit en un terrible perill per a la població infantil i juvenil.

El bullying o també conegut com assetjament escolar, és un mal de la societat actual. Encara que sempre ha existit el maltractament i les agressions entre la població infantil i els joves, en els últims anys aquest problema s’ha agreujat, portant com a resultat, lamentables conseqüències que poden marcar per sempre la vida no només de l’afectat sinó del seu nucli familiar.

Acabar amb el bullying és una tasca que ens competeix a tots i totes.

PUBLICITAT

Per a molts pares i mares, el bullying o l’assetjament, és vist com ‘coses de xiquets i xiquetes’, però, el problema va més enllà i requereix major compromís i la participació de tots els ens involucrats. Es creu erròniament que quan un xiquet o xiqueta és víctima de maltractament, això el/la farà més fort/forta, podent enfrontar circumstàncies més difícils en la seua vida adulta i res més lluny de la realitat. Aquests xiquets i xiquetes i joves, una vegada que creixen, són persones insegures, a les que els costarà poder tenir una vida sana per relacionar-se amb altres persones, ja siga a la feina o a l’hora de formar una família.

En l’actualitat, el ciberassetjament està a l’ordre del dia. Es pot veure amb preocupació com la taxa de suïcidi augmenta de manera vertiginosa en molts països.

Font: – Regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat i Noves Tecnologies
- PUBLICITAT -