- PUBLICITAT -

 

Des de la regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló es dona suport a tota mena d’iniciatives per tractar d’erradicar la LGTB-fòbia.

Lambda demana abandonar expressions habituals que són irrespectuoses amb el col·lectiu LGTB+

Lambda llança una campanya amb un vídeo que recull expressions que les persones LGTB+ no paren d’escoltar i que les discriminen

PUBLICITAT

Els insults i els acudits són les agressions LGTB-fòbiques més freqüents i que no es reconeixen com a tals en la nostra societat

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, demana en el Dia contra la LGTB-fòbia que es deixen d’utilitzar expressions que són habituals i que són irrespectuoses amb el col·lectiu LGTB+ perquè perpetuen un imaginari col·lectiu que és el rerefons de la violència present en tots els indrets de la nostra societat.

L’estigma i la violència cap a les persones LGTBI+ es justifica amb determinats discursos d’odi envers el col·lectiu que la majoria de persones naturalitzem –per haver sigut socialitzades en el sistema cis-hetero-patriarcal misogin, racista, capacitista, colonial i capitalista–. «La majoria la perpetuem sense adonar-nos o basant-nos en informació falsa i és necessari fer-nos conscients d’aquests missatges per a poder modificar aquests comportaments», explica Alicia Hervás, tècnica de Lambda.

M’entenc molt bé amb gent com tu, “Jo accepte els maricons, però que no se’ls note”, “Eres un home o una dona?” són alguns exemples concrets que Lambda ha inclòs enguany en la campanya del 17 de maig contra la LGTB-fòbia amb l’objectiu que la gent òbriga els ulls.

Detectar aquests missatges LGTB-fòbics i serofòbics és fonamental per a deixar de repetir-los i aturar «les mal anomenades bromes», explica Alicia Hervás, tècnica de Lambda: «Els acudits i les bromes són la base de cultiu de delictes posteriors com amenaces o agressions, per això hem d’actuar en el primer moment en què es produeixen».

Concentració a la plaça Manises

Des de Lambda manifesten que qualsevol persona que mantinga posicionaments LGTB-fòbics i serofòbics «sempre ens trobarà davant, i per això continuem eixint al carrer», diu Hervás. El 17 de maig a les 19:00 hores, Lambda organitza una concentració a la plaça de Manises, on es llegirà un Manifest contra la LGTB-fòbia.

A més, repartiran per la ciutat 5 punts arc iris al llarg de la setmana:

Dimarts 17 de maig, de 10 a 13 hores, a la plaça de l’Ajuntament
Dimarts 17 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça dels Pinazos
Dimecres 18 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça de Baró de Cortés
Dijous 19 de maig, de 17 a 20 hores, a la plaça de Benimaclet
Divendres 20 de maig, de 17 a 20 hores, a la parada de metro Facultats, en l’avinguda Blasco Ibáñez

En els punts arc iris s’oferirà informació sobre els serveis que ofereix Lambda, sobre l’Oficina Orienta de la Generalitat Valenciana, i també es lliuraran fullets sobre com actuar en cas de patir una agressió i sobre el programa Al loro! que denuncia els discursos d’odi en xarxes socials.

May be an image of una o diverses persones i text que diu 'CAR DESSIÓ SENSA OSTA CAP 17 DE MAIG SSIÃ SEN DIA CONTRA LA LGTBIFÃBIA TA Tό CONCENTRACIÓ PLAÇA DE MANISES 19:00H lambda'

Les entitats LGTB+ calculen, a partir del nombre de casos de què tenen coneixement, que al voltant del 80% de les agressions LGTB-fòbiques que es produeixen no es denuncien. Al llarg de 2020 es registraren a l’Estat espanyol 1.400 delictes d’odi i, en tercer lloc, es trobaven els motivats per orientació sexual i identitat de gènere, segons recull l’últim informe sobre l’evolució dels delictes d’odi publicat pel Ministeri d’Interior.

- PUBLICITAT -