- PUBLICITAT -

La pressió assistencial dels hospitals per grip i per covid ha motivat aquesta decisió

CN | Diarilaveu.cat |

Els centres de salut del País Valencià administraran vacunes de grip i covid sense cita prèvia «a qualsevol ciutadà» a partir del dilluns 8 de gener amb l’objectiu de reduir la pressió assistencial durant l’onada actual de virus.

Així ho ha anunciat Marciano Gómez, conseller de Sanitat, en roda de premsa, des d’on ha animat els valencians a vacunar-se per a immunitzar l’entorn social i familiar, després d’unes últimes setmanes en què els contagis s’han multiplicat.

Per aquest motiu, Gómez ha garantit que des de dilluns només caldrà demanar, al mostrador de cada ambulatori, la vacuna corresponent per a evitar contagis. Els xiquets també podran rebre la vacuna als serveis de pediatria.

PUBLICITAT

Al País Valencià hi ha vora 1,35 milions de persones vacunades de grip, més de 769.000 de covid i 28.780 de la resta de virus respiratoris, sense comptar amb els xiquets. Fins ara calia demanar cita prèvia per a vacunar-se. El conseller també admet que la incidència de contagi al País Valencià supera la mitjana estatal, amb 1.501 casos d’infeccions respiratòries agudes per cada 100.000 habitants davant els 908 de mitjana durant l’última setmana del 2023.

La incidència està afectant especialment l’Hospital Clínic de València, amb 36 pacients que no han pogut ser atesos. Al General de València n’hi ha 23 i a la Fe 18. En altres hospitals, indica, la pressió no és tan alta, segons el conseller, que ha defensat les mesures anunciades per a destensionar la situació. Entre aquestes hi ha ajustar l’activitat quirúrgica, reforçar les plantilles, potenciar l’atenció domiciliària o maximitzar la col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials per a potenciar l’hospitalització a domicili a les residències de gent gran.

La previsió, segons indica el conseller, és que en la tercera o la quarta setmana de gener s’arribe a un punt d’inflexió en aquesta onada de virus, que considera com un «problema estacional», tal com es produeix cada any amb la grip.

- PUBLICITAT -