- PUBLICITAT -

 

A poques hores de l’arribada dels Reis d’Orient a Castelló, volem recordar-vos quina serà la ruta que seguiran perquè tothom puga gaudir d’una vesprada màgica.

PUBLICITAT

En primer lloc, la Comitiva Reial eixirà a les 17.30 h des de la Plaça de l’Ajuntament, i sol ser habitual que a la seua sortida es dispare un castell de focs artificials.

Posteriorment, aquests són els carrers que Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran a lloms dels seus cavalls i acompanyants de batucada, inflables gegants, playmòbils i personatges de Disney: Palleter, Carles Carbonell, Sants de la Pedra, Mestre Fayos, La Sang, Lira Castellonense, Argentina, Sant Domènec, Colon i Lira Castellonense, fins arribar a l’Església de Castelló.

A l’Església de Castelló els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, personatges bíblics que apareixen en el Nou Testament en el relat de l’Evangeli de Sant Mateu. Segons la tradició cristiana, aquests tres homes savis i astròlegs van ser guiats per una estrela a Betlem, on van trobar Jesús nounat a un pessebre. I per mantenir aquesta tradició a Castelló els Reis d’Orient li oferiran a Jesús tres regals: or, encens i mirra. L’or simbolitza la reialesa de Jesús, l’encens és una ofrena per a Déu i la mirra és un simbolisme de la mort i resurrecció de Jesús.

Acabada l’ofrena a Jesús la Comitiva Reial es dirigirà a l’ajuntament pel carrer Major.

Recomanen que consulten prèviament el recorregut per escollir un punt de passada des d’on poder gaudir de la comitiva i la il·lusió que transmeten tots els xiquets i xiquetes de Castelló.

- PUBLICITAT -