- INFORMACIÓ -

 

Aquesta iniciativa reivindica la importància de la música i l’educació musical en l’ensenyament i la societat

DLV – CN / Castelló de la Ribera

PUBLICITAT

La trobada de «MusiEscola» celebrada a Castelló (la Ribera) aquest dimecres ha homenatjat Pep Gimeno «Botifarra». En aquesta iniciativa, que ja va per la setena edició, hi participen cada any al voltant de 60 escoles, 3.000 alumnes i 300 mestres  d’Educació Primària provinents de quasi totes les comarques valencianes, tal com es pot veure en aquesta galeria fotogràfica.

Aquesta experiència, que va creixent any rere any, està impulsada per alguns mestres de música que, amb il·lusió i entusiasme, dediquen tots els esforços per dur a terme una jornada anual de convivència musical escolar. Enguany s’ha triat el lema «Arrels de diversitat» amb l’objectiu de valorar els diferents tipus d’afectes que hi ha per tal de fomentar una societat més igualitària.

«MusiEscola» 2022  a la plaça de l’Ajuntament de Castelló | Juanjo Puertos

A més, «Musiescola» vol retornar la música als carrers després de dos anys de pandèmia i reivindicar la importància de la música i l’educació musical en l’ensenyament i la societat, i també la tasca de docents i alumnes a l’escola. En aquest sentit, Josep Alcover, un dels organitzadors de «MusiEscola», demana en el següent podcast que no es retallen les hores de música i arts escèniques en la nova llei d’Educació.

L’alumnat de les escoles participants ha fet un concert itinerant pels carrers de Castelló, mostrant propostes musicals a la ciutadania i convertint els carrers en un escenari obert i festiu. D’aquesta manera, s’ha donat a conèixer tot el que es pot aconseguir mitjançant la col·laboració d’alumnes de qualsevol condició social, cultural i nivell acadèmic de diferents localitats.

«MusiEscola» 2022  al Parc de l’Estació de Castelló | Juanjo Puertos

«MusiEscola» ha tornat a comptar amb l’orquestra del castelloner Pep Francés, «La Pato», que ha ajudat a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samantha la lletra de les quals s’ha adaptat a la temàtica de la trobada.

Entre moltes les activitats, hi hagut una dansà, el cant comú de la popular cançó «Malaguenya de Barxeta» transformada en un himne a la diversitat sexual, i l’homenatge a Pep Gimeno Botifarra.

| GALERIA | La trobada de «MusiEscola» celebrada a Castelló

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací