- PUBLICITAT -

 

Quan acaba l’estiu, el poble de Castelló, el nostre poble, celebra les seues Festes Majors i de Moros i Cristians. Un període que la ciutadania viu amb fervor i molta il·lusió, i això, lluny de ser un sinònim de calma per al nostre equip de govern, esdevé una responsabilitat afegida. I ho és perquè no hi ha major pressió per a nosaltres que la de fer gaudir a tots els veïns i les veïnes de Castelló durant les seues festes, i ho serà perquè no podem ni volem defugir la responsabilitat que ens han encomanat per als pròxims 4 anys.

I cal ser conscient que darrere de tot existix un treball de molta gent que ha de ser reconegut. Pensem, en primer lloc, en tot el personal de l’Ajuntament que fa possible cada acte, en la Policia Local que vetla per la seguretat de tothom, en el treball il·lusionat de les diferents associacions i l’aportació participativa de molta gent que fan que a cada racó de Castelló es puga gaudir de festa, cultura, tradició, música… I, per a ser justos, cal agrair-los honestament tot el treball que aporten amb tanta il·lusió, perquè la transformació del poble durant el període festiu és un èxit i, sens dubte, és en bona part gràcies al seu treball.

I seguint amb els agraïments, no podem oblidar que gaudirem de l’oportunitat de seguir gestionant el futur del nostre poble gràcies al suport que ens heu donat en les darreres eleccions, fet que volem celebrar per la gran oportunitat que se’ns obri de continuar executant un projecte que té en el centre de tots els objectius les persones i, concretament, les que viuen i viuran entre nosaltres. I la millor manera de demostrar la nostra alegria és treballar cada dia per a garantir a tothom les millors condicions de vida i totes les oportunitats que es mereixen per a continuar creixent junts en un poble sostenible, solidari i respectuós amb les persones i amb el seu entorn.

I segurament durant les Festes és el millor moment per a demostrar quin tipus de poble som. Tots els veïns i veïnes de Castelló tenim una gran oportunitat per a fer saber que som capaços de gaudir de la festa sense violència, sense agressions sexistes, sense una mala gestió dels residus i respectant sempre les persones i el Medi Ambient. Hem de mostrar a tots aquells que venen a visitar-nos i a nosaltres mateixos, que som un poble acollidor, un poble que lluïx amb orgull la seua cultura i tradició més arrelada, que cuida la música, que estima l’esport i que lluita per mantindre tot allò que ens caracteritza com a poble.

PUBLICITAT

Finalment, només ens queda fer un humil homenatge als qui seran els grans protagonistes de les Festes Majors i de Moros i Cristians. Per una banda, els Festers i Festeres Majors representen el relleu generacional i l’aval de continuïtat vital per a Castelló; enguany, representats per Maica i Ferran. Per l’altra, els Moros i Cristians, amb els capitans Fàtima i Josué i els sultans Alícia i José al capdavant, continuaran recordant-nos l’origen del nostre poble i omplint de cultura i tradició tots els racons on celebren els actes. Ambdós teniu tot el nostre suport i el nostre agraïment per convertir Castelló en un poble millor.

Bones festes!

Òscar Noguera Alberola
Alcalde de Castelló

- PUBLICITAT -