- IFORMACIÓ -

 

El dia de la Dona a Espanya es va celebrar per primera vegada en 1936.

PUBLICITAT

L’any 1975 l’ONU va començar a celebrar el 8 de març com el Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. Ahui en dia, el 8M, serveix per recordar la lluita de tantes  dones per la igualtat de gènere, condemnar el masclisme i reivindicar que homes i dones tinguen els mateixos drets i llibertats.

El 8 de març de 1857, milers de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York amb el lema ‘Pa i roses’ per protestar per les miserables condicions laborals i reivindicar una retallada de l’horari i la fi de la feina infantil.

El 25 de març de 1911, quan es va incendiar una fàbrica de camises a Nova York, 123 dones i 23 homes van morir.

En el 8M es reivindica obtenir una igualtat de drets en tots els àmbits de la vida: drets civils, polítics, drets a la feina, igualtat salarial, etc., així com una participació en tots els àmbits de la vida pública.

Vivències, igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats

Vivències, espai per a commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, on castelloneres fan un recorregut per la seua vida i ens deixen el seu testimoni.

Hui ens acompanya Milagros Martorell i Neus Villar.

Amb el vídeo de hui acabem aquest espai ‘Vivències’ reivindicant el Dia de la Dona 8 de març per la igualtat entre homes i dones xiquets i xiquetes.

Vull donar les gràcies a totes i cadascuna d’elles: Nora, Suni, Lola, Elisa Rubio, Oti, Elisa Ivars, Mati Sanchis, Mati Francés, Ester i Milagros, gràcies també a Josep Gimenez i Joanjo Puertos que són els qui han fet possible aquesta iniciativa per a compartir-la amb tots i totes a través de les pantalles.

Gràcies i cuideu-vos molt.

Lola Soler
Regidoria de la dona i polítiques d’igualtat

- PUBLICITAT -