- INFORMACIÓ -

 

No és gens fàcil aconseguir que una colla de cinquanta o seixanta persones, de diferents edats i interessos, aconseguesca un nivell col·lectiu de concentració intens. I no sol ser fàcil perquè no estem acostumats al silenci, a estar sols amb nosaltres mateixos tot i que habitem entre la gent: la família, els amics, els companys…

PUBLICITAT

Divendres 15 a la nit, a l’Auditori, i en el marc de les anomenades Trobades Ausiàs March que la Lira està duent endavant, la banda simfònica i el públic que va voler, van fer una pràctica de concentració guiada que els va conduir a aprendre a posar atenció a les coses que fe instant rere instant en les nostres vides. En aquest cas tot l’esforç es va adreçar a la respiració i a l música de la Simfonia 7 de Brotons que duu el sobrenom d’Ausiàs March. El nostre poeta universal de l’Edat Mitjana.

Els assistents van ser guiats per Maurici Belmonte a atendre la pròpia respiració. Posteriorment, a posar l’atenció en diverses músiques, una de les quals, pròpia de l’època del poeta valencià A. March, apareix diluïda en un dels temps de la Simfonia 7 de Brotons.

El resultat va ser espectacular. Els silencis, l’atenció, la introspecció, el relax, l’escolta, la música… tot va fer d’aquesta activitat una mostra senzilla però vàlida perquè qualsevol persona, però especialment els músics, puguen treballar la capacitat de dipositar l’atenció en el que fan i en els petits detalls de les seues interpretacions, que són les que fan que els resultats puguen canviar tant.

- PUBLICITAT -