- PUBLICITAT -

 

 

Des de la regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Castelló volem enviar el missatge que la ciència i la igualtat de gènere són vitals per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, quan més diversitat tindrem millor ciència. Amb aquest motiu la regidoria de Cultura ha preparat a la Biblioteca Pública Joan Fuster una selecció de lectures per inspirar i empoderar dones i xiquetes amb les històries, les lluites i els èxits de les dones en la ciència.

Vídeo: CAMPANYA “RIBERENQUES CIENTÍFIQUES”

Segons les Nacions Unides en els últims 15 anys, la comunitat internacional ha fet un gran esforç per a inspirar i promoure la participació de les dones i les xiquetes en la ciència. No obstant això, les dones continuen trobant obstacles per a desembolicar-se en el camp de la ciència.

La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques persisteix des de fa anys a tot el món. A pesar que la participació de les dones en les carreres de grau superior ha augmentat enormement, aquestes encara es troben insuficientment representades en aquests camps.

No més Matildes!!!

PUBLICITAT

En l’actualitat, menys del 30 per cent dels investigadors a tot el món són dones. Segons dades de la UNESCO (entre 2014 i 2016), només al voltant del 30 per cent de totes les estudiants trien estudis superiors dins del camp de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i matemàtiques (STEM). A tot el món, la matrícula d’estudiants femenines és particularment baixa en el camp de la tecnologia de la informació i les comunicacions (TIC), amb un tres per cent; ciències naturals, matemàtiques i estadístiques, amb un cinc per cent, i en enginyeria, manufactura i construcció, amb un huit per cent.

Els prejudicis i els estereotips de gènere que s’arrosseguen des de fa molt de temps continuen mantenint les xiquetes i dones allunyades dels sectors relacionats amb la ciència.

Amb la finalitat d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les xiquetes, i a més per a aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les xiquetes, l’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar en 2016 (resolució A/CAP DE BESTIAR/70/212 ) l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Enginyera espacial

António Guterres, Secretari General de l’ONU diu que “Per a estar a l’altura dels desafiaments del segle XXI, necessitem aprofitar tot el nostre potencial. Aqueix esforç exigeix desmuntar els estereotips de gènere. En aquest Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en la Ciència, hem d’assumir el compromís de posar fi al desequilibri de gènere en aquesta disciplina”.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací